Rusu Raul din Sântana-campion naţional la atletism

Publicat 11 Iulie 2011

 Ne mândrim cu un asemenea model pentru oraşul nostru şi îi urăm mult succes pe mai departe, alături de îndemnul: "Raul, fii mândru că eşti sântănean!"

 

Mă numesc Rusu Raul, sunt născut în 20.07.1995, în comuna Gurahonţ şi de 11 ani sunt cetăţean al acestui oraş.
Am urmat cursurile Şcolii Generale Sfânta Ana până în clasa a VIII-a, având ca diriginte pe domnul profesor Gligor Cornel.
Din acest an sunt elev al Liceului cu Program Sportiv din Arad şi sunt legitimat de doi ani la CSM ARAD.
Prima mea performanţă am obţinut-o alături de echipa de handbal a şcolii, fiind antrenaţi de domnul profesor Honiges Iosif. Împreună cu această echipă am participat la multe campionate, obţinând rezultate deosebite.
Tot la această şcoală am fost descoperit la un concurs de cros, de către domnul profesor Magheru de la Liceul Sportiv Arad, antrenor al CSM Arad, oferindu-mi-se şansa de a fi îndrumat spre atletism (suliţă).
După antrenamente îndelungate, am participat la primul meu concurs care s-a desfăşurat la Arad şi s-a intitulat „Cupa Ziridava”, unde am şi obţinut locul I. De aici au început să vină şi alte participări la diferite concursuri.
De doi ani sunt legitimat la CSM Arad şi am ca antrenor pe domnul profesor Miclea Constantin, cel care mă îndrumă să ajung pe urmele celor mai buni sportivi.
 

Ultimul meu rezultat l-am obţinut la Bucureşti la Campionatul Naţional de Atletism, unde am devenit campion naţional, cu rezultatul de 62,53 metri, obţinând locul I la Juniori II la proba de aruncare a suliţei, realizând totodată şi baremul pentru Mondiale, Balcaniadă şi Festivalul Olimpic al Tineretului European.

După aceste rezultate voi participa la Mondialele din Lille-Franţa din 4-11 iulie 2011 şi apoi la celelalte de unde sper să mă întorc cu rezultate bune. De asemenea, în perioada 22-30 iulie 2011 voi participa în Turcia, la Trabzan, la Balcaniadă şi apoi în luna august la Festivalul Olimpic, tot în Turcia.
Eu sper ca munca mea să nu fie în zadar şi după aceste concursuri să mă întorc cu rezultate bune, pentru ca toţi cei care m-au ajutat să ajung până aici să fie mândri de mine, iar voi, locuitorii oraşului Sântana, să puteţi spune: „Aceasta/acesta este campionul nostru”.
 
Vă mulţumesc.
 
 Ne mândrim cu un asemenea model pentru oraşul nostru şi îi urăm mult succes pe mai departe, alături de îndemnul: "Raul, fii mândru că eşti sântănean!"