''O prietenie neobişnuită''-piesă de teatru în limba română prezentată la Clubul Copiilor Sântana, joi 18.03.2010, începând cu orele 17:00.

Publicat 19 Martie 2010

  Joi, 18.03.2010, începând cu orele 17:00, a avut loc spectacolul piesei de teatru în limba română, ''O prietenie neobişnuită''. Piesa de teatru a fost pregătită de voluntarii Smits Reinis (Letonia) şi Egler Tony (Germania), împreună cu un grup de copii de la Clubul Copiilor Sântana, în cadrul proiectului de voluntariat ''EVS Express'', programul ''Tineret în acţiune'', acţiunea 2-Serviciul European de Voluntariat. Proiectul este iniţiat de Asociaţia Millennium Center din Arad, având ca parteneri locali Primăria oraşului Sântana şi Clubul Copiilor Sântana.

 La eveniment au participat o parte din părinţii copiilor care au interpretat, prieteni, colegi ai acestora, precum şi voluntari din cadrul aceluiaşi proiect, ''EVS Express'', din Arad şi Vărădia.
La sfârşitul spectacolului, micii actori au fost premiaţi cu diplome şi cadouri simbolice, de prof. Blându Diana de la Clubul Copiilor Sântana şi facilitator local proiect, Mişcoi Ana-Cristina, din partea Primăriei Sântana, pentru creativitatea şi originalitatea de care au dat dovadă, piesa de teatru fiind rodul propriei lor creaţii. Diplomele au fost oferite din partea Asociaţiei Millennium Center Arad şi a partenerului local Primăria oraşului Sântana.
După spectacol, cei prezenţi au avut posibilitatea de a schimba impresii, de a se cunoaşte mai bine, într-un cadru plăcut şi prietenos.
      Astfel, evenimentul care a avut loc a făcut ca distanţa dintre câteva culturi diferite să se micşoreze, să se realizeze noi schimburi culturale şi să se lege noi prietenii.