Folclorul sântanean- reprezentat de bobocii ansamblului folcloric Busuiocul din Sântana în regiunea Neuchatel, Elveţia.

Publicat 19 August 2010

În această perioadă ansamblul a susţinut cinci spectacole în diferite locaţii (case de bătrâni, stradă, în cadrul balului organizat de asociaţia Pierrom, cu ocazia sărbătorii Mi- éTé- sărbătoarea mijlocului de vară).

     Grupul, avându-i ca însoţitori pe doamna Rozalia Paşca-coordonator ansamblu şi Mişcoi Ana-Cristina- inspector asistent la Primăria oraşului Sântana, a fost format din şase perechi de dansatori şi patru solişti vocali (Paula Hexan, Georgiana Lipovan, Delia Lazea şi Andreea Proţiuc) şi a  reprezentat folclorul sântănean prin patru suite de dansuri populare şi cântece tradiţionale. Reprezentaţia grupului s-a încheiat cu dansul tradiţional românesc “Periniţa”, la care a participat şi publicul prezent în număr mare la fiecare spectacol.
 
     În timpul liber, copiii au participat la activităţi educative precum : confecţionare de marionete şi montarea unei mici reprezentaţii scenice, drumeţii pe munte, vizitarea unor obiective importante din regiune ( fabrica de ciocolată), vizionarea unui spectacol de circ în Berna şi recreaţie la piscinele acoperite din regiune.
 
     Ca urmare a bunei desfăşurări a taberei culturale, grupul de dansatori şi solişti din ansamblul Busuiocul a primit din partea Asociaţiei Pierrom şi a partenerilor săi, o invitaţie şi pentru anul 2011, însă pentru o perioadă de două săptămâni, urmând a se desfăşura mai multe spectacole şi activităţi.