1 August 2010- Kirchweihfest la Sântana!

Publicat 30 Iulie 2010

Duminică, 1 August 2010, Sântana sărbătoreşte al 142-lea Kirchweihfest
 
   Hramul bisericii romano-catolice este un eveniment intercultural, la care participă nu doar creştinii germani şi maghiari, ci întreaga comunitate sântăneană. Sărbătoarea atrage în fiecare an germanii sântăneni de pretutindeni, pentru care în această zi, biserica cu hramul Sfânta Ana devine adevărata lor casă.
Antonia Faulhaber  din Ingolstadt cu Josef Höniges din Sântana sunt prima pereche de dansatori, ce va purta buchetul specific de rosmarin. Perechea a doua este reprezentată de Angela Horvath şi Alexandru Constantea. Fanfara sântăneană cu melodiile tradiţionale de dans şi marş va fi condusă de Josef Wunderlich din Germania.


Cu această ocazie va fi sărbătorit şi cel de al 25-lea jubileu al preotului catolic de origine sântăneană Karl Zirmer.


Peste 30 de perechi de tineri dansatori în port popular de Kirchweihfest, fanfara cu 24 muzicanţi, vor aduce pe străzile Sântanei bucuria de a sărbători împreună biserica, punte de legătură între trecut şi viitor, simbol al credinţei şi speranţei.


Sâmbătă după amiaza va avea loc şi turneul de handball masculin „Brüder Metz Pokal“, la sala de sport a oraşului, sub coordonarea profesorului de sport Josef Höniges. La turneu participă şi echipa sântănenilor din Germania, echipa HOG Sanktanna, cu căpitanul Josef Budean.


Organizatori: Forumul Democrat German Sântana, Sfatul Bisericesc, Şcoala Generală „Sfânta Ana“ şi Primăria Sântana, care invită pe toţi iubitorii tradiţiilor germane să participe la aceste evenimente.
 
Ana Honiges