Registru istoric

 

REGISTRU ISTORIC AL SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ AL ORAȘULUI SÂNTANA
VOLUMUL I
INTERVENŢII ALE SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ SÂNTANA
PERIOADA 2013-2014

1. În data de 25.03.2013, in clădirea Liceului Tehnologic Sântana a avut loc un incendiu provocat de un scurt-circuit la panoul electric. Serviciul voluntar a intervenit prompt, a stins incendiul şi a inlăturat efectele acestuia. Pagubele au fost minime, a ars doar panoul electric. Constatarile cu privire la incendiu s-au materializat in raportul de intervenţie intocmit.

    2. În data de 12.04.2013,intervenţia serviciului voluntar a fost solicitată la adresa de pe strada Someşului, nr. 23, pentru scoaterea unei persoane din şanţul de canalizare în care lucra, ca urmare a surpării pereţilor şanţului. La intervenţie au participat şi un echipaj S.M.U.R.D. Persoana a fost salvata cu succes fără a suferi leziuni sau fracturi.

    3. În data de 18.04.2013, serviciul voluntar a intervenit, pe strada Ghioceilor, f.n., pentru stingerea unui foc, rezultat din arderea unor resturi menajere şi gunoi din gospodărie, care s-a extins şi la vegetatia uscată. Focul a fost aprins pe un teren viran de autori necunoscuţi. Serviciul voluntar a stins incendiul cu succes. Această acţiune este surprinsă în raportul de intervenţie incheiat.

    4.  În data de 10.05.2013 serviciul voluntar a fost chemat, pe strada Rodnei, nr. 25, pentru a acorda asistenţă in cazul unui suicid. Serviciul voluntar a acordat sprijin familiei în limitele impuse de de actele normative pana la sosirea unui echipaj al Poliţiei Oraşului Sântana.

    5. În data de 19.05.2013, serviciul voluntar a intervenit, pe strada Romanţei, nr. 93, pentru stingerea unei butelii de gaz. Butelia s-a aprins datorită improvizaţiilor care i-au fost aduse. Intervenţia s-a finalizat cu succes, butelia a fost stinsă şi pericolul înlaturat. Nu au rezultat pagube materiale. Datele despre intervenţie se regasesc in raportul de intervenţie întocmit.

    6. În data de 23.05.2013, serviciul voluntar a fost solicitat pentru scoaterea unei caruţe cu cal, din şanţul de pe marginea drumului judeţean 791 Sântana-Zimand. Până la sosirea echipajului, proprietarul a reusit să scoata calul şi caruţa din sanţ astfel serviciul voluntar nu a mai trebuit sa intervină.

    7. În perioada 27.05.2013-30.05.2013 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Vasile Goldis" Arad a efectuat un control de fond la serviciul voluntar Sântana. Pe parcursul controlului s-au verificat documentele necesare funcţionarii serviciului voluntar, a măsurilor preventive întreprinse şi a dotărilor. În urma controlului nu s-a dispus aplicarea de sanctiuni, urmând ca lipsurile sa fie acoperite în perioada imediat următoare.

    8. În data de 22.06.2013 serviciul voluntar a participat la stingerea unui incendiu produs la un atelier în incinta locaţiei denumita Scanteia, in afara unitatii administrativ-teritoriale Sântana, pe drumul naţional Arad-Oradea. Incendiul a fost stins cu succes, au rezultat pagube materiale ca urmare a arderii acoperişului şi mobilierului.

    9.  În data de 02.07.2013, serviciul voluntar a intervenit pentru stingerea unui foc de vegetaţia uscată scapat de sub control. Incidentul a avut loc in grădină, nu au rezultat pagube materiale. Descrierea incidentului se regaseşte în raportul de intervenţie, întocmit de serviciul voluntar.

    10.  În data de 31.07.2013, seviciul voluntar a intervenit la un foc de mirişte scapat de sub control. Incidentul s-a produs pe un teren agricol, proprietate privată in afara localităţii. Focul a fost stins cu succes, a ars gunoiul menajer folosit pentru îngrăşământ, detaliile a fost menţionate în raportul de intervenţie. Detaliile cu privire la intervenţie au fost menţionate în raportul întocmit.

    11. În data de 08.08.2013, servicul voluntar a intervenit pe strada Caprioarei, nr. 122, pentru stingerea unei căpiţe de fân. Focul s-a produs de al o ţigara nestinsă in gospodaria proprietarului. Nu au rezultat pagube materiale semnificative. Detaliile cu privire la intervenţie au fost menţionate în raportul de intervenţie.

    12. În data de 20.08.2013, serviciul voluntar a intervenit pentru stingerea unui foc de mirişte scăpat de sub control in satul Caporal Alexa. Incidentul a avut loc in afara localităţii pe un teren agricol. Nu au rezultat pagube materiale. Detaliile cu privire la intervenţie au fost menţionate în raport.

    13. În data de 20.08.2013, pe strada Mihai Viteazu a ars o parte din vegetaţia uscata din parc, pe fondul temperaturilor ridicate, a unei ţigari aprinse. Intervenţia serviciului voluntar a fost promptă şi focul a fost stins. Detaliile cu privire la intervenţie au fost menţionate în raport. Nu au reyultat pagube materiale.

    14. În data de 23.08.2013, pe strada A. I. Cuza, lânga cimitir şi linia de cale ferată, serviciul voluntar a intervenit, pentru stingerea unui foc de vegetaţie uscata, produs de  arderea resturilor vegetale din cimitir. Nu s-au produs pagube materiale, linia de cale ferată nu a fost afectata. Detaliile cu privire la intervenţie au fost mentionate în raport.

    15.  În data de 02.09.2013, pe strada Libertaţii nr. 5, serviciul voluntar a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa din lemn. Incendiul a fost produs de scânteile provenite din sudură. Pagubele materiale au fost minime, incendiul fiind stins cu succes. Detaliile cu privire la intervenţie au fost menţionate în raport.

    16.  În data de 12.10.2013, serviciul voluntar a intervenit pentru stingerea focului propagat, datorită vântului puternic, de la vegeaţia uscata, la cultura de porumb din parcela alaturată, pe un teren agricol din afara localităţii. Pagubele au fost semnificative, iar proprietarii terenurilor au găsit o soluţie amiabilă de acoperire a prejudiciului produs.  Detaliile cu privire la intervenţie au fost menţionate în raport.

    
17. În data de 14.10.2013 serviciul voluntar a intervenit, pe un teren agricol extravilan, pentru stingerea focului de vegetaţie uscată, scapat de sub control. Focul a fost aprins pentru salubrizarea terenului agricol. Nu au rezultat pagube materiale. Detaliile cu privire la intervenţie au fost menţionate în raportul întocmit în acest sens.

    18.  În data de 27.10.2013 serviciul voluntar a intervenit la stingerea unui incendiu produs la un imobil in satul Caporal Alexa, nr. 128. Datorită unei prize defecte a ars bucataria imobilului de locuit. Pagubele materiale au constat în mobilierul de bucătărie şi pereţi arşi. Detaliile cu privire la intervenţie au fost menţionate in raport.

    19. În data de 28.11.2013, la imobilul de pe strada V. Alecsandri, nr. 20, serviciul voluntar a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în curte. Focul s-a aprins datorită scânteilor produse de aparatul de taiat circular. Au ars bucaţi de lemn şi resturi vegetale. Incendiul a fost stins cu succes şi nu s-au produs pagube semnificative. Detaliile cu privire la intervenţie au fost menţionate în raport.

    20. În data de 19.12.2013, pe strada Zefirului nr. 69, serviciul voluntar a intervenit, în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Vasile Goldiş" Arad, la stingerea unui incendiu produs la imobilul de la aceasta adresa. În urma incendiului nu au rezultat victime omeneşti, pagubele au fost considerabile, parte din imobil fiind distrus de incendiu, respectiv 2 camere si jumatate din acoperis, grinzile de susţinere şi pereţii.

    21. În data de 19.12.2013, pe strada Zefiruli nr. 69, serviciul voluntar a intervenit, în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Vasile Goldiş" Arad, la stingerea unui incendiu produs la imobilul de la această adresa. In urma incendiului nu au rezultat victime omeneşti, focul a distrus o anexa a imobilului, rămânând doar pereţii, dar si acestia afectaţi parţial de incendiu.

 

VOLUMUL II
INTERVENŢII ŞI ACTIVITĂŢI ALE SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ SÂNTANA
PERIOADA 2014-2015

1.  În perioada 03.03.2014-28.03.2014, şeful S.V.S.U., a participat şi absolvit cursul de Managementul Situaţiilor de Urgenţă, organizat la Ciolpani-Bucureşti de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

2.  În data de 15.03.2014, serviciul voluntar a intervenit, la adresa str. Vânatori, nr. 14, Sântana, la stingerea unui coş de fum care s-a aprins. Membrii serviciului au intervenit prompt, înlăturînd pericolul. Nu au rezultat victime sau pagube materiale semnificative.

3.  În data 09.03.2014, Asociaţia „Valores”-ajutor tineret şi cultură- Neumarkt, Germania, a donat serviciului voluntar o autospecială marca Magirus Deutz, cu o capacitate de 2500 l apă. După aducerea la sediul S.V.S.U. Sântana, autospeciala a fost înscrisă în circulaţie. În data de 22.04.2014 a avut loc ceremonia de sfinţire a autospecialei, eveniment la care a participat şi preşedintele asociaţiei „Valores”-domnul Kerner Johann.

4.  În data de 15.03.2014, serviciul voluntar a intervenit, la adresa str. Olteniei, nr. 2, Sântana, la stingerea unui incendiu produs la o anexă. Incendiul a izbucnit pe fondul nerespectării de catre proprietar a normelor de utilizare a aparatelor şi instalaţiilor electrice.  Membrii serviciului au intervenit prompt, înlăturînd pericolul. Nu au rezultat victime, iar pagubele materiale au fost de mică însemnătate.


5.  În perioada 23.04.2014-25.04.2014, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, a efectuat un control de fond in cadrul serviciului voluntar şi compartimentului de protecţie civilă. Ca urmare a verificarilor a fost aplicat un avertisment.

6.  În data de 07.05.2014, compartimentul de prevenire al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, a efectuat un control preventiv al secţiilor de votare (10) pentru alegerile parlamentare din data de 25.05.2014. Neregulile constatate au fost remediate.

         7. În data de 02.06.2014 oraşul Sântana a fost gazda concursului "Prietenii Pompierilor", etapa judeteana. La eveniment au participat 14 echipe, reprezentand unitatile de învatamant de pe raza judeţului Arad. Echipele Sântanene au dominat podiumul atât la proba teoretică cât şi la probele fizice, obţinând locul I în clasamentul general. Toate echipele au fost recompensate cu diplome de participare iar primelor trei echipe din clasament le-au fost înmanate diplome, medalii şi cupe de catre reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Arad. Concursul s-a desfăşurat fără accidentări sau evenimente neplăcute.
        
      8.  În data de 09.07.2014 pe raza unităţii administrativ teritoriale Sântana, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, respectiv vânt cu aspect de vijelie şi precipitaţii abundente, Serviciul voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, în cooperare cu serviciul de gospodarire comunală a primăriei, a intervenit pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele antemenţionate. Astfel au fost tăiaţi pomii cazuţi pe două imobile proprietate privată şi cei cazuţi în curtea Liceului Tehnologic Sântana. A fost eliberat şi drumul judeţean 792 C-haltă Comlăuş, de cablul de televiziune şi stâlpul cazut pe carosabil.

      9. În data de 10.07.2014, S.V.S.U. Sântana a intervenit, la sediul  EKR Elektrolontakt pentru stingerea unei maşini de gunoi. Incendiul s-a declanşat la deşeurile rămase în benă ca urmare a scânteilor produse de aparatele cu care  a fost tăiată maşina de gunoi. În consecinţă incendiul a fost stins cu promptitudine şi au fost împiedicate producerea unor pagube însemnate.

      10. În data de 28.07.2014, serviciul voluntar a intervenit, în satul Caporal Alexa, nr. 180, pentru stingerea unui incendiu produs la anexa imobilului. Incendiul a pornit de la instalaţia electrică improvizată. În consecinţă a ars structura de lemn a anexei iar prin intervenţia serviciului voluntar a fost împiedicată extinderea focului spre locuinţă. Nu au existat victime.

      11. În data de 07.08.2014, localitatea Şagu din judeţul Arad, comemorând 100 de ani de la înfiinţarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, a găzduit, sub oblăduirea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, desfăşurarea concursului profesional al serviciilor voluntare-etapa judeţeană.
Oraşul Sântana a participat la acest concurs, cu un lot (9 persoane) al formaţiei de voluntari la cele 3 probe deja consacrate: ştafeta 4X100 m, pista cu obstacole 100 m şi dispozitivul de  intervenţie. Lotul sântănean s-a clasat pe locul III în clasamentul general şi locul I la proba „dispozitivul de intervenţie”.

      12. În data de 19.09.2014, S.V.S.U. Sântana a intervenit, la imobilul de pe strada Câmpului, nr. 91 bis, pentru stingerea incendiului declanşat la bucătarie. La incendiu a paricipat serviciul voluntar în cooperare cu un echipaj al ISU Arad. Nu au existat victime dar au pierit în incendiu aparate şi mobilier de bucătărie.

      13. În data de 13.10.2014, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Arad, a donat S.V.S.U. Sântana, un număr de 15 pelerine de ploaie.

      14. În data de 18.10.2014, serviciul voluntar a intervenit, pe strada Muncii, nr. 54, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă care găzduia centrala termică. Incendiul a pornit de la jarul căzut din centrală. În consecinţă a ars structura de lemn a anexei iar prin intervenţia serviciului voluntar a fost împiedicată extinderea focului spre locuinţele învecinate. Nu au existat victime.

      15. În data de 12.11.2014, S.V.S.U. Sântana a intervenit pentru stingerea incendiului declanşat la gropa de gunoi (Boroş) din proximitatea străzii Someşului. Incendiul a fost produs de persoane necunoscute care au dat foc deşeurilor. Focul a fost localizat şi apoi stins prin intervenţii succesive ale serviciului voluntar în perioada imediat următoare. Nu au existat pagube materiale sau victime.

    16. În data de 19.11.2014, serviciul voluntar a intervenit la stingerea incendiului produs la anexa imobilului de pe strada Romanţei, nr. 129. Cauza incendiului a fost hornul necurăţat şi deleuri depozitate în apropierea acestuia. Ca urmare a ars acoperişul anexei. Nu au rezultat victime.

    17. În data de 21.11.2014, S.V.S.U. Sântana a intervenit, în localitatea Sintea Mică pentru a sprijini efortul ISU la stingerea unui incendiu declanşat la o stână din apropierea localităţii. Incendiul a fost pornit de ciobanii care lucrau la stână pe fondul unor neînţelegeri cu proprietarul acesteia. Au ars furajele depozitate la stână în cantităţi considerabile iar stingerea incendiului a fost dificilă, cu o mobilizare însemnată de forţe. Nu au rezultat victime sau pierderi de vieţi omeneşti.

    18. În data de 14.12.2014, serviciul voluntar a intervenit la stingerea incendiului produs la imobilului de pe strada Nucului, nr. 16. Cauza incendiului a fost sitemul de încălzire improvizat. Serviciulu voluntar a participat la stingerea incendiului în cooperare cu un echipaj al ISU Arad. Pagubele produse la imobil au fost însemnate. Nu au rezultat victime.

    19. În data de 27.12.2014, S.V.S.U. Sântana a intervenit pentru stingerea unui nou incendiu declanşat la gropa de gunoi (Boroş) din proximitatea străzii Someşului. Incendiul a fost produs de persoane necunoscute care au dat foc deşeurilor. Focul a fost stins cu succes fara producerea unor pagube materiale sau victime.

 

VOLUMUL IV
INTERVENŢII ŞI ACTIVITĂŢI ALE SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ SÂNTANA
PERIOADA 2016-2017

1.   În data de 11.01.2016, între orele 16.00-17.00 serviciul voluntar a intervenit, pe strada T. Vladimirescu, Sântana, la stingerea unui incendiu cauzat de instalatia electrică defectă, manifestat la un televizor și la obiectele din jur. Membrii serviciului au intervenit prompt, înlăturînd pericolul. Nu au rezultat victime sau pagube materiale semnificative.

2.   În data de 11.01.2016, între orele 00.00-01.00 serviciul voluntar a intervenit, pe strada Muncii nr. 164, Sântana, la stingerea unui incendiu manifestat la tabloul electric al imobilului. La sosirea echipajului, incendiul a fost stins de proprietar cu mijloace proprii (o găleată cu apă).

3.  În data de 10.02.2016, între orele 15.00-16.00 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, în localitatea Caporal Alexa, nr. 1, Sântana, la stingerea unui incendiu manifestat la tocul ușii de la intrarea în imobil. Incendierea a fost un act rău intenționat, săvârșit de o persoană cunoscută de poliția locală ca având antecedente penale/contravenționale. Situația de urgență a fost înlăturată cu succes.

4.  În data de 14.02.2016, orele 23.00-00.00 serviciul voluntar a intervenit, la adresa str. I.L. Caragiale, nr. 55, Sântana, la stingerea unui incendiu produs la anexa imobilului. Incendiul s-a declanșat pe fondul nerespectării de catre proprietar a normelor de utilizare a aparatelor şi instalaţiilor electrice.  Membrii serviciului au intervenit prompt, înlăturînd pericolul. Nu au rezultat victime, iar pagubele materiale au fost de mică însemnătate.

5.  În data de 07.03.2016, orele 09.00-10.00, serviciul voluntar a intervenit, pe strada M. Eminescu,  Sântana, la un scurt circuit produs la unul din stâlpii electrici stradal. Echipajul serviciului voluntar a monitorizat perimetrul din jurul stâlpului în asteptarea echipajului enel. Nu au fost produse pagube extinse.

6.  În data de 17.03.2016, serviciul voluntar a intervenit, pe strada Muncii,  Sântana, la stingerea unui incendiu manifestat la motorul unui autobuz al Companiei de Transport Public Arad. Echipajul serviciului voluntar stins cu succes incendiul.
         
          7.  În data de 24.03.2016, orele 05.00-08.00 serviciul voluntar a intervenit, la adresa str. Bistriței, nr. 107, Sântana, la stingerea unui incendiu produs la anexa imobilului. Incendiul s-a declanșat pe fondul nerespectării de catre proprietar a normelor de utilizare a aparatelor şi instalaţiilor electrice, respectiv încălzitor lăsat sub tensiune peste noapte.  Membrii serviciului au intervenit prompt, înlăturînd pericolul. Nu au rezultat victime, pagubele materiale au fost însemnate (bucătarie arsă în întregime și alte bunuri).
      
      8.  În data de 27.03.2016, orele 16.32-18.10 serviciul voluntar a intervenit, pe str. Căprioarei, nr. 69, Sântana, la stingerea unui incendiu produs la acoperișul imobilului, pe fondul unui scurtcircuit electric produs la rețeaua de alimentare cu curent electric. Nu au rezultat victime, pagubele materiale au fost însemnate.
     
     9.   În data de 06.04.2016, orele 04.35-05.25 serviciul voluntar a intervenit, pe str. Muncii, f.n., Sântana, la stingerea unui copac aprins din cauza fumatului in locuri nepermise. Nu au rezultat victime sau pagube materiale.

    10.  În perioada 10.05.2016-12.05.2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, a efectuat un control de fond in cadrul serviciului voluntar şi compartimentului de protecţie civilă. Ca urmare a verificarilor nu au fost aplicate sancțiuni.

      11. În data de 28.05.2016, serviciul voluntar in cooperare cu un detașament al ISU Arad a intervenit, pe str. Zefirului, nr. 45, Sântana, la stingerea unui incendiu produs la bucătaria de vară a imobilului, pe fondul unui cablu electric neizolat corespunzător. Nu au rezultat victime, au pierit obiectele de uz casnic aflate in incăpere, precum si alte bunuri.

      12. În data de 19.06.2016-22.06.2016, ca urmare a fenomenelor meteo periculoase manifestate pe raza unității administrativ teritoriale Sântana, respectiv ploi torențiale și vijelii, serviciul voluntar a intervenit pentru degajarea apei în zone inundate din Santana str. Muncii, Caporal Alexa, DJ 792 C, Hammerer Aluminium Company, DJ 791. Aceste zone au fost parțial asanate, urmând ca in perioada umătoare acestea sa fie complet degajate de surplusul de apă.

      13. În data de 06.07.2016, orele 19.34-20.00 serviciul voluntar a intervenit, pe str. Bucegi, Sântana, la stingerea unui foc de vegetație uscată și gunoi menajer.
      
      14. În data de 09.07.2016, orele 17.49-20.57, serviciul voluntar Sântana a sprijinit efortul ISU Arad de stingere a unei gospodării din localitatea Sintea Mică. Pagubele au fost însemnate, in incendiu au pierit și un număr semnificativ de animale. Nu au fost victime umane.

      15. În data de 13.07.2016, orele 06.56-07.40 un echipaj al S.V.S.U. Sântana a intervenit în satul Caporal Alexa (extravilan) pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată (miriște). Nu au existat pagube materiale sau victime.

    16. În data de 03.08.2016, orele 19.44-20.03 serviciul voluntar a fost solicitat pentru localizarea unui incendiu de vegetație uscată în satul Caporal Alexa. La sosirea echipajului S.V.S.U., s-a constatat că incendiul se manifesta în loclaitatea Pâncota.

    17. În data de 07.09.2016 orele 21.11-21.44, S.V.S.U. Sântana a intervenit, pe str. Crinului, nr. 35, la stingerea unui foc de vegetație uscată și deșeuri, în spatele imobilului. Nu au rezultat victime sau pagube materiale.

    18. În periada 01.09.2016-17.09.2017, S.V.S.U. Sântana a participat la galeria dedicată Zilei Pompierilor (13 septembrie) , deschisă la Palatul Administrativ al Municipiului Arad. Serviciului voluntar Sântana a contribuit cu o parte din patrimoniul vestigial pe care îl deține. Galeria s-a bucurat de un real succes.

    19. În data de 15.09.2016, orele 14.30-14.41 un echipaj al serviiului voluntar a intervenit pe str. Căprioarei, nr. 37, la stingerea unui frigider care a luat foc datorita unui scurcircuit. La sosirea echipajului, focul era stins de proprietari cu mijloace proprii. Nu au rezultat victime sau pagube materiale însemnate.

    20. În data de 18.09.2016, orele 20.01-20.57, un echipaj al serviiului voluntar a intervenit în extravilanul orașului pentru stingerea unui foc de vegetație uscată. Nu au rezultat pagube materiale.

    21. În data de 01.10.2016, orele 22.30, un echipaj al serviiului voluntar s-a deplasat în extravilanul orașului ca urmare a unei sesizări cu privire la manifestarea unui incendiu la un teren agricol. Ajuns la fața locului s-a constatat că incidentul avea loc pe raza localității Șimand.

    22. În periada 12.10.2016-16.10.2017, cinci pompieri ai serviciului voluntar au participat la o sesiune de pregătire în Șinca Veche, jud. Brașov, organizată de o fundație germană și primăria comunei Șinca Veche. Pregătirea s-a desfășurat pe o perioadă de patru zile, cu program de opt ore/zi, având o tematică cu spectru larg o tematică (descarcerare, salvări persoane, stingere incendii, cunoaștere echipament).

    23. În data de 20.12.2016, orele 16.36-17.39, un echipaj al serviiului voluntar a intervenit în satul Caporal Alexa pentru stingerea unui autoturism care a luat foc pe fondul unui scurt circuit. Autoturismul a fost distrus în întregime.

 

VOLUMUL V
INTERVENŢII ŞI ACTIVITĂŢI ALE SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ SÂNTANA
PERIOADA 2017-2018

1.   În data de 11.01.2016, între orele 16.00-17.00 serviciul voluntar a intervenit, pe strada T. Vladimirescu, Sântana, la stingerea unui incendiu cauzat de instalatia electrică defectă, manifestat la un televizor și la obiectele din jur. Membrii serviciului au intervenit prompt, înlăturînd pericolul. Nu au rezultat victime sau pagube materiale semnificative.

2.   În data de 11.01.2016, între orele 00.00-01.00 serviciul voluntar a intervenit, pe strada Muncii nr. 164, Sântana, la stingerea unui incendiu manifestat la tabloul electric al imobilului. La sosirea echipajului, incendiul a fost stins de proprietar cu mijloace proprii (o găleată cu apă).

3.  În data de 10.02.2016, între orele 15.00-16.00 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, în localitatea Caporal Alexa, nr. 1, Sântana, la stingerea unui incendiu manifestat la tocul ușii de la intrarea în imobil. Incendierea a fost un act rău intenționat, săvârșit de o persoană cunoscută de poliția locală ca având antecedente penale/contravenționale. Situația de urgență a fost înlăturată cu succes.

4.  În data de 14.02.2016, orele 23.00-00.00 serviciul voluntar a intervenit, la adresa str. I.L. Caragiale, nr. 55, Sântana, la stingerea unui incendiu produs la anexa imobilului. Incendiul s-a declanșat pe fondul nerespectării de catre proprietar a normelor de utilizare a aparatelor şi instalaţiilor electrice.  Membrii serviciului au intervenit prompt, înlăturînd pericolul. Nu au rezultat victime, iar pagubele materiale au fost de mică însemnătate.

5.  În data de 07.03.2016, orele 09.00-10.00, serviciul voluntar a intervenit, pe strada M. Eminescu,  Sântana, la un scurt circuit produs la unul din stâlpii electrici stradal. Echipajul serviciului voluntar a monitorizat perimetrul din jurul stâlpului în asteptarea echipajului enel. Nu au fost produse pagube extinse.

6.  În data de 17.03.2016, serviciul voluntar a intervenit, pe strada Muncii,  Sântana, la stingerea unui incendiu manifestat la motorul unui autobuz al Companiei de Transport Public Arad. Echipajul serviciului voluntar stins cu succes incendiul.
         
          7.  În data de 24.03.2016, orele 05.00-08.00 serviciul voluntar a intervenit, la adresa str. Bistriței, nr. 107, Sântana, la stingerea unui incendiu produs la anexa imobilului. Incendiul s-a declanșat pe fondul nerespectării de catre proprietar a normelor de utilizare a aparatelor şi instalaţiilor electrice, respectiv încălzitor lăsat sub tensiune peste noapte.  Membrii serviciului au intervenit prompt, înlăturînd pericolul. Nu au rezultat victime, pagubele materiale au fost însemnate (bucătarie arsă în întregime și alte bunuri).
      
      8.  În data de 27.03.2016, orele 16.32-18.10 serviciul voluntar a intervenit, pe str. Căprioarei, nr. 69, Sântana, la stingerea unui incendiu produs la acoperișul imobilului, pe fondul unui scurtcircuit electric produs la rețeaua de alimentare cu curent electric. Nu au rezultat victime, pagubele materiale au fost însemnate.
     
     9.   În data de 06.04.2016, orele 04.35-05.25 serviciul voluntar a intervenit, pe str. Muncii, f.n., Sântana, la stingerea unui copac aprins din cauza fumatului in locuri nepermise. Nu au rezultat victime sau pagube materiale.

    10.  În perioada 10.05.2016-12.05.2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, a efectuat un control de fond in cadrul serviciului voluntar şi compartimentului de protecţie civilă. Ca urmare a verificarilor nu au fost aplicate sancțiuni.

      11. În data de 28.05.2016, serviciul voluntar in cooperare cu un detașament al ISU Arad a intervenit, pe str. Zefirului, nr. 45, Sântana, la stingerea unui incendiu produs la bucătaria de vară a imobilului, pe fondul unui cablu electric neizolat corespunzător. Nu au rezultat victime, au pierit obiectele de uz casnic aflate in incăpere, precum si alte bunuri.

      12. În data de 19.06.2016-22.06.2016, ca urmare a fenomenelor meteo periculoase manifestate pe raza unității administrativ teritoriale Sântana, respectiv ploi torențiale și vijelii, serviciul voluntar a intervenit pentru degajarea apei în zone inundate din Santana str. Muncii, Caporal Alexa, DJ 792 C, Hammerer Aluminium Company, DJ 791. Aceste zone au fost parțial asanate, urmând ca in perioada umătoare acestea sa fie complet degajate de surplusul de apă.

      13. În data de 06.07.2016, orele 19.34-20.00 serviciul voluntar a intervenit, pe str. Bucegi, Sântana, la stingerea unui foc de vegetație uscată și gunoi menajer.
      
      14. În data de 09.07.2016, orele 17.49-20.57, serviciul voluntar Sântana a sprijinit efortul ISU Arad de stingere a unei gospodării din localitatea Sintea Mică. Pagubele au fost însemnate, in incendiu au pierit și un număr semnificativ de animale. Nu au fost victime umane.

      15. În data de 13.07.2016, orele 06.56-07.40 un echipaj al S.V.S.U. Sântana a intervenit în satul Caporal Alexa (extravilan) pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată (miriște). Nu au existat pagube materiale sau victime.

    16. În data de 03.08.2016, orele 19.44-20.03 serviciul voluntar a fost solicitat pentru localizarea unui incendiu de vegetație uscată în satul Caporal Alexa. La sosirea echipajului S.V.S.U., s-a constatat că incendiul se manifesta în loclaitatea Pâncota.

    17. În data de 07.09.2016 orele 21.11-21.44, S.V.S.U. Sântana a intervenit, pe str. Crinului, nr. 35, la stingerea unui foc de vegetație uscată și deșeuri, în spatele imobilului. Nu au rezultat victime sau pagube materiale.

    18. În periada 01.09.2016-17.09.2017, S.V.S.U. Sântana a participat la galeria dedicată Zilei Pompierilor (13 septembrie) , deschisă la Palatul Administrativ al Municipiului Arad. Serviciului voluntar Sântana a contribuit cu o parte din patrimoniul vestigial pe care îl deține. Galeria s-a bucurat de un real succes.

    19. În data de 15.09.2016, orele 14.30-14.41 un echipaj al serviiului voluntar a intervenit pe str. Căprioarei, nr. 37, la stingerea unui frigider care a luat foc datorita unui scurcircuit. La sosirea echipajului, focul era stins de proprietari cu mijloace proprii. Nu au rezultat victime sau pagube materiale însemnate.

    20. În data de 18.09.2016, orele 20.01-20.57, un echipaj al serviiului voluntar a intervenit în extravilanul orașului pentru stingerea unui foc de vegetație uscată. Nu au rezultat pagube materiale.

    21. În data de 01.10.2016, orele 22.30, un echipaj al serviiului voluntar s-a deplasat în extravilanul orașului ca urmare a unei sesizări cu privire la manifestarea unui incendiu la un teren agricol. Ajuns la fața locului s-a constatat că incidentul avea loc pe raza localității Șimand.

    22. În periada 12.10.2016-16.10.2017, cinci pompieri ai serviciului voluntar au participat la o sesiune de pregătire în Șinca Veche, jud. Brașov, organizată de o fundație germană și primăria comunei Șinca Veche. Pregătirea s-a desfășurat pe o perioadă de patru zile, cu program de opt ore/zi, având o tematică cu spectru larg o tematică (descarcerare, salvări persoane, stingere incendii, cunoaștere echipament).

    23. În data de 20.12.2016, orele 16.36-17.39, un echipaj al serviiului voluntar a intervenit în satul Caporal Alexa pentru stingerea unui autoturism care a luat foc pe fondul unui scurt circuit. Autoturismul a fost distrus în întregime.

 

VOLUMUL V
INTERVENŢII ŞI ACTIVITĂŢI ALE SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ SÂNTANA
PERIOADA 2017-2018

1.   În data de 14.01.2017, între orele 01.30-03.12 serviciul voluntar a intervenit în cooperare cu un echipaj al ISU Arad, pe strada M. Eminescu, oraș Sântana, la stingerea unui incendiu manifestat la coșul de fum, ca rezultat al necurățării acestuia. Membrii serviciului au intervenit primii, lichidând incendiul până la sosirea echipajului ISU. Focul a afectat o mică parte din lemnul din jurul hornului. Nu au rezultat victime sau pagube materiale semnificative.

2.   În data de 17.01.2017, între serviciul voluntar a participat împreună cu corpul profesoral, la exercițiile de evacuare desfășurate la liceul ”Stefan Hell” Sîntana și unitățile aferente acestuia. Exercițiile s-au desfășurat fără evenimente deosebite.

3.  În data de 28.02.2017, între orele 18.49-19.08 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, între orașul Sântana și localitatea Caporal Alexa, pe marginea DJ 792 C, la stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Culturile de cereale din apropiere nu au fost afectate.

4.  În data de 11.03.2017, orele 09.12-09.36 serviciul voluntar a răspuns unei solicitari cu privire la manifestarea unui incendiu de vegetație uscată lângă linia de cale ferată spre direcția Chișineu Criș. La sosirea echipajului focul s-a stins de la sine. Transportul pe calea ferată nu a fost afectat.

5.  În data de 20.03.2017, orele 16.55-17.09, serviciul voluntar a răspuns unei sesizări cu privire la animale (câini) captive în subsolul imobilului de pe strada M. Sadoveanu nr. 1. La sosirea echipajului serviciului voluntar, nu a putut fi confirmată sesizarea. Ca urmarea a inspecției efectuate la locul incidentului, imobilul era nelocuit la data respectivă, iar în subsol nu se aflau animale captive.

6.  În data de 19.05.2017, orele 14.20-14.46 serviciul voluntar a intervenit, la adresa str. Ghioceilor, nr. 30, Sântana, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată pornit ca urmare a focului în aer liber în grădina imobilului. Incendiul a fost lichidat în scurt timp.Nu au rezultat pagube sau victime.
         
7.  În data de 22.05.2017, între orele 16.20-16.50 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, între orașul Sântana și localitatea Caporal Alexa, pe marginea DJ 792 C, la stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Culturile de cereale din apropiere nu au fost afectate.

          8.  În data de 17.06.2017, între orele 00.19-00.45 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, între orașul Sântana și localitatea Caporal Alexa, pe marginea DJ 792 C, la stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Culturile de cereale din apropiere nu au fost afectate.
     
     9.   În data de 17.06.2017, orele 09.00-15.00 orașul Sântana și implicit serviciul voluntar sântanean au găzduit și participat la concursurile profesionale ale serviciilor voluntare, etapa județeană. Evenimentul s-a desfășurat pe terenul de sport al orașului, cu participarea serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență din județul Arad.  

    10.  În data de 21.06.2017, orele 11.18-11.40, echipajul serviciului voluntar a intervenit la stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta în apropierea cimitirului catolic pe strada Ghioceilor. Focul a fost lichidat în scurt timp de la sosiea echipajului. Nu au fost produse pagube.

      11. În data de 30.06.2017, serviciul voluntar al orașului Sântana a desfășurat un exercițiu demonstrativ pe terenul din spatele primăriei cu ocazia deschiderii eveimentului Zilelele Orașului Sântana.

      12. În data de 06.07.2017 orele 08.00-10.00, echipajele serviciilor voluntare în cooperare cu ISU Arad, au participat la stingerea incendiului manifestat la imobilul casă de locuit de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 39. O mare parte din imobil a fost afectat de incendiu, pagubele fiind insemnate. Cauza incendiului a fost jocul copiilor cu focul. Nu au rezultat victime.

      13.  În data de 06.07.2017 orele 14.00-16.00, un echipaj al serviciului voluntar Sântana a participat în localitatea Zimandu Nou la stigerea unui foc manifestat la groapa de gunoi a localitatii.

      14. În data de 07.07.2017, între orele 12.41-13.30 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, între orașul Sântana și localitatea Caporal Alexa, pe terenul arabil extravilan, la stingerea unui incendiu de miriște care se manifesta pe o suprafață de 3 Ha. Culturile de cereale din apropiere nu au fost afectate, dar focul apătruns în grădina unui imobil situat la marginea satului Caporal Alexa. Au fost distruși câțiva baloți de paie aparținând gospodăriei respective.

      15. În data de 08.07.2017 orele 10.00-14.00, un echipaj al serviciului voluntar Sântana a participat în localitatea Zimandu Nou la stigerea unui foc manifestat la groapa de gunoi a localitatii. La intervenție au participat și mebrii ai SVSU Zimandu Nou, dotați cu furci.

    16. În data de 16.07.2017, orele 11.33-12.15 serviciul voluntar a intervenit la stingerea unei anexe pe str. N. Bălcescu nr. 121. Focul a fost stins la scurt timp după sosirea echipajului. Anexa era o construcție improvizată din lemn cu un cuptor de tablă neizolat corespunzător față de pereții anexei. Pagubele au fost de mică însemnătate.

    17. În data de 17.07.2017 orele 13.56-15.30, S.V.S.U. Sântana a intervenit, în extravilanul orașului, între Sântana și Zimandu Nou, la stingerea unui foc de miriște manifestat pe o suprafață de 3 Ha. Nu au fost afectate culturile învecinate.

    18. În data de 18.07.2017 orele 15.05-16.20, S.V.S.U. Sântana a intervenit, în extravilanul orașului, între Sântana și Zimandu Nou, la stingerea unui foc de miriște manifestat pe o suprafață de 2 Ha. Nu au fost afectate culturile învecinate.

    19. În data de 22.07.2017 orele 18.11-19.35, un echipaj al S.V.S.U. Sântana a intervenit, în extravilanul arabil al orașului, între Sântana și Zimandu Nou, la stingerea unui foc de miriște manifestat pe o suprafață de 3 Ha. Nu au fost afectate culturile învecinate.

    20. În data de 25.07.2017, orele 04.30-04.50, un echipaj al serviciului voluntar a intervenit pe strada M. Viteazu, nr. 19, pentru stingerea unui incendiu manifestat la un autovehicul. La sosirea echipajului incendiul a fost lichidat de proprietar cu mijloace proprii (stigător cu pulbere). Cauza incendiului a fost un scurt circuit la bordul masinii, fiind afectată doar cabina mașinii, motorul și caroseria rămânând intacte.

    21. În data de 01.08.2017, orele 15.48-16.46 serviciul voluntar a intervenit la stingerea unui foc de vegetație uscată în apropierea unei gospodării pe str. N. Bălcescu nr. 103. Focul a fost stins la scurt timp după sosirea echipajului. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber. Nu au rezultat pagube.

    22. În data de 02.08.2017, orele 00.00-00.40, un echipaj al serviiului voluntar a intervenit pe strada Bujorului nr. 35, la stingerea unui foc care se manifesta la o căruță încărcată cu paie. Echipajul S.V.S.U a descărcat paiele și a lichidat focul.Pagubele au fost minime.

   23. În data de 13.08.2017, orele 19.06-19.55, un echipaj al serviiului voluntar a intervenit pe strada 1 Decembrie pentru lichidarea unui incendiu la acoperișul fabricii de prelucrare a laptelui a S.C.Silmar Prod S.R.L., incendiul a fost produs de fulger care a lovit stâlpul de conectarea la curent de pe acoperișul imobilului. Întervenția a fost dificilă și cu grad de risc ridicat datorită circumstanțelor periculoase precum ploaia și curentul electric, descărcări electrice frecvente, acoperiș de tablă și imposibilitatea echipajului ENEL de a opri curentul electric în zonă, deoarece la momentul respectiv au intervenit în alte localități. Incendiul a fost lichidat cu succes pagubele fiind de mică însemnătate, respectiv o grindă deteriorată, o porțiune de tablă tăiată și stâlpul de conectare deteriorat.

  24. În data de 17.09.2017, între orele 13.55-15.00 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, între orașul Sântana și localitatea Caporal Alexa, pe terenul paralel cu DJ 792 C, la stingerea unui incendiu de miriște. Culturile de cereale din apropiere nu au fost afectate. Cauza probabilă a fost focul în aer liber.

  25. În data de 17.09.2017, între orele 19.37-22.00 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, pe strada Ion Creangă, nr. 10, pentru degajarea unei curți de coronamentul unui copac cazut ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase  produse în seara respectivă. Curtea a fost degajată pentru accesul nestingherit al proprietarului.

  26. În data de 23.09.2017, între orele 15.53-16.10 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, pe strada Bistriței, nr. 43, pentru stingerea unui incendiu manifestat la coșul de fum. La sosirea echipajului focul a fost lichidat de proprietar. Pompierii au verificat dacă nu există posibilitatea de reaprindere. Nu au rezultat pagube materiale, deoarece a ars doar funinginea.

  27. În data de 30.09.2017, între orele 19.49-20.20 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, pe strada N. Bălcescu, nr. 68, pentru lichidarea focului manifestat la izolația cablurilor de pe stâlpul stradal de furnizare a curentului electric. Izolația s-a aprins ca urmare a unui scurt circuit. Focul a fost stins cu mijloace de prim ajutor respectiv stingător cu pulbere. A fost solicitat și intervenția Enel.

 28.  În perioada 12.10.2017-14-10.2017, serviciul voluntar a desfășurat un control de fond la imobilele din subordinea liceului ”Stefan Hell” Sîntana. Nu au fost constatate nereguli grave.
 
29.  În perioada 16.10.2017-17.10.2017, serviciul voluntar a organizat împreună cu corpul profesoral, la exercițiile de evacuare desfășurate la liceul ”Stefan Hell” Sîntana și unitățile aferente acestuia. Exercițiile s-au desfășurat fără evenimente deosebite.

  30. În data de 18.11.2017, între orele 11.27-11.46 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, pe strada 1 Decembrie, nr. 36, pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la cutia de distribuție a curentului electric de pe stâlp. După ce curentul a fost oprit de echipajul ENEL sosit la locul incidentului, pompierii serviciului voluntar au lichidat focul cu mijloace de primă intervenție respectiv stigător cu pulbere.

  31. În data de 01.12.2017, între orele 10.00-13.00 personalul serviciului voluntar (angajați și voluntari) au participat la solemnitățile desfășurate cu prilejul Zilei Naționale, sub tutela primăriei.

  31. În data de 10.12.2017, între orele 16.13-16.30 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, pe strada Căprioarei, nr. 47, pentru stingerea unui incendiu manifestat la coșul de fum. La sosirea echipajului focul a fost lichidat de proprietar. Pompierii au verificat dacă nu există posibilitatea de reaprindere. Nu au rezultat pagube materiale, deoarece a ars doar funinginea.

  32 În data de 10.12.2017, între orele 19.22-21.43 două echipaje ale serviciului voluntar Sântana și un echipaj al ISU Arad, a intervenit, pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 44, pentru stingerea unui incendiu manifestat la acoperiș. Intervenția a fost dificilă deoarece casa era construită pe structură de lemn și focul s-a extins cu repeziciune, intervenția a fost îngreunată și de condițiile meteo nefavorabile precum vânt, temperaturi scăzute, polei și lapoviță. Pagubele au fost însemnate din fericire nu au rezultat victime.

 33. În data de 25.12.2017, între orele 21.22-21.59 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, în Zimand pe DJ 791 la trecerea de nivel cu cale ferată pentru a debloca nu autovehicul care a ieșit în decor, a rupt bordura și a plonjat pe  liniile ferate. Traficul feroviar în zonă a fost oprit la intervenție participând pe lîngă serviciul voluntar Sântana și un echipaj al poliției transportului feroviar Arad, angajații gării CFR Sântana. Nu au rezultat victime (decât cele ale consumului excesiv de alcool-șoferul).

 34. În data de 25.12.2017, între orele 22.58-23.22 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, în Caporal Alexa nr. 169, ca urmare a unei sesizări telefonice cu privire la manifestarea unui incendiu la acoperișul imobilului. Imobilul respectiv are destinație de bar/local și un cetățean în ebrietate, identificat ulterior, căruia i-a fost refuzat accesul în incintă, a făcut apelul fals către serviciile de urgență cu privire la incendiu. La intervenție au participat echipajul SVSU și un echipaj al poliției, a fost dizlocată și o autospecială a ISU Arad dar a fost întoarsă la unitate ca urmare a comunicării către serviciile profesioniste a celor constatate la locul evenimentului.

 

VOLUMUL VI
INTERVENŢII ŞI ACTIVITĂŢI ALE SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ SÂNTANA
PERIOADA 2018-2019

 

1.   În data de 19.02.2018, între orele 19.13-19.43 serviciul voluntar Sântana, a intervenit pe strada 1 Decembrie, nr. 11, oraș Sântana, la stingerea unui incendiu manifestat la imobilul, casa de locuit ca urmare a efectului termic generat de un aparat de încălzire. Membrii serviciului au lichidat în scurt timp incendiul. Focul a afectat televizorul și o parte din mobilierul din jurul aparatului de încălzit. Nu au rezultat victime.

2.   În data de 06.03.2018, orele 23.09-23.42, serviciul voluntar a intervenit pe strada Rodnei, nr. 10 bis, oraș Sântana, la stingerea unui incendiu manifestat la hornul imobilului ca urmare a necurățării corespunzătoare a acestuia. Membrii echipajului serviciului voluntar au luat măsuri pentru întreruperea arderii, imobilul nu a fost afectat.

3.  În data de 29.03.2018, orele 10.00-12.00, două echipaje ale SVSU Sântana împreună cu alte echipaje al ISU Arad (intervenție, SMURD), servicul de Ambulanță, Jandarmerie, au participat la exercițiul de intervenție și evacuare la S.C.MAGONTEC S.R.L. Sântana (fabrica de magneziu)

4.  În data de 02.05.2018 membrii serviciului voluntar Sântana au participat la solemnitățile organizate cu prilejul comemorării a 160 de ani de la marele incendiu care a mistuit localitatea Sântana.

5.  În data de 05.05.2018, echipajele serviciului voluntar în cooperare cu echipaje ale ISU Arad, au intervenit la lichidarea incendiului manifesta la atelierul de tâmplărie de pe strada Bicazului, nr. 36. Intervenția a fost dificilă datorită materialelor combustibile prezente în interior căt si mateialul bituminos cu care a fost acoperit atelierul. Cauza incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

6.  În luna Mai 2018, echipajele SVSU în colaborare cu coducerea unităților de învățământ, au desfășurat un număr de 6 exerciții de evacuare în caz de incendiu. Exercițiile s-au desfășurat fără evenimente deosebite.

7.  În data de 10.05.2018, orele 17.52-18.14, serviciul voluntar a intervenit pe strada M. Eminescu, nr. 31, oraș Sântana, la stingerea unui incendiu manifestat la anexa din spatele casei de locuit. Membrii serviciului voluntar au lichidat incendiul. Focul a afectat o parte din lemul depozitat în anexa. Cauza incendiului a fost propagarea de la un foc de vegetație uscată din grădina imobilului. Nu au rezultat victime sau pagube materiale însemnate.

8.  În data de 17.05.2018 membrii serviciului voluntar Sântana au participat la solemnitățile organizate cu prilejul celebrării Zilei Eroilor, eveniment desfășurat la Monumentul Eroilor lângă biserica din Comlăuș.
9.  În data de 26.05.2018, orele 19.01-19.19 serviciul voluntar s-a deplasat pe str. Căprioarei, nr. 59, Sântana, ca urmare a unei sesizări cu privire la manifestarea unui incendiu la imobilul casă de locuit. La sosirea echipajului focul a fost lichidat de proprietari. Cauza incendiului au fost efectul termic al curentului electric respectiv șervețele așezate peste un modem. Pagubele au fost minime (îmbrăcăminte).

10.  În data de 16.06.2018, un echipaj al serviciului voluntar Sântana a aprticipat, în localitatea Zâbrani, la concursurile profesionale organizate de ISU ”Vasile Goldiș” al județului Arad. Datorită accidentării grave a unui pompier Sântănean pe parcursul desfășurarii competiției, echipajul orașului Sântana a părăsit concursul.

11.  În data de 14.07.2018, între orele 16.00-17.00 două echipaje cu două autospeciale, ale serviciului voluntar, în orașul Sântana, extravilan (între Sântana și Zimandu Nou), pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 10 de hectare. Incendiul nu a afectat culturile din apropiere.

12.  În data de 11.08.2018, între orele 23.18-01.30 două echipaje cu două autospeciale, ale serviciului voluntar în cooperare cu ISU Chișineu Criș au intervenit, în localitatea Șimand, extravilan, la stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 50 de hectare.

13.   În data de 19.08.2018, orele 13.22-13.48, echipajul serviciului voluntar a fost solicitat să intervină la stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta între orașul Sântana și comuna Zimandu Nou. La sosirea echipajului, la locul indicat, s-a constatat că focul se manifesta pe teritoriul localității Șiria, dar datorită amplorii și fumului degajat părea ca se manifestă in apropiere. În consecință au fost informați ISU Arad pentru a lua măsurile cuvenite

14.  În data de 25.08.2018, orele 15.57-16.43, echipajul serviciului voluntar a intervenit la stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta în extravilanul orașului Sântana, într-o livadă, în apropierea DJ 792 C. Focul a fost lichidat în scurt timp de la sosirea echipajului. Nu au fost produse pagube la copacii din livadă, cauza incendiului a fost,probabil, radiația solară concentrată ori reflectată.

15.    În data de 02.09.2018 orele 14.10-14.25, eun echipaj al serviciului voluntar, a intervenit pentru stingerea incendiului manifestat la un autoturism marca Fiat pe strada Bicazului, nr. 15. O mare parte din autoturism a fost afectat de incendiu, până la sosirea echipajului focul a fost stins de proprietar. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit. Nu au rezultat victime.

16.    În data de 12.09.2018 spre 13.09.2018 orele 11.25-04.02, echipajele serviciului voluntar Sântana, cu două autospeciale, în cooperare cu ISU Arad, au participat la stingerea incendiului manifestat la imobilul casă de locuit de pe strada Căprioarei, nr. 112. Anexele aparținătoare a imobilului au fost afectat de incendiu, pagubele fiind insemnate, a fost împiedicată propagarea incendiului la vecinătăți precum și la structura principală a imobilului (casa de locuit), au fost salvate si animalele din gospodărie (porci, purcei și găini). Elementul declanșator al incendiului a fost jarul din sistemul de încălzire. Nu au rezultat victime.

17. În data de 15.09.2018 orele 14.20-15.00, un echipaj al serviciului voluntar Sântana a participat la stigerea unui foc manifestat la groapa de gunoi a localitatii Sântana, pe strada Ghioceilor f.n. Nu au rezultat pagube.

18. În data de 22.09.2018, între orele 21.13-23.17 două echipaje al serviciului voluntar a intervenit, între orașul Sântana și orașul Pâncota, în urma unei solicitări a ISU Arad, alături de echipajele SVSU Pâncota și SVSU Șiria,  pe terenul arabil extravilan, la stingerea unui incendiu de miriște, cu mai multe focare,  care se manifesta pe o suprafață vastă. Focul a fost lichidat cu succes iar culturile de cereale din apropiere nu au fost afectate.

19. În data de 25.09.2018 orele 07.40-10.03, un echipaj al serviciului voluntar Sântana a participat la stigerea unui foc manifestat la groapa de gunoi a localitatii Sântana, pe strada Ghioceilor f.n. Nu au rezultat pagube.

20. În data de 26.09.2018 orele 11.03-12.23, un echipaj al serviciului voluntar Sântana a participat la stigerea unui foc manifestat la groapa de gunoi a localitatii Sântana, pe strada Ghioceilor f.n. Nu au rezultat pagube.

21. În data de 30.09.2018, între orele 15.46-16.44 două echipaje cu două autospeciale, ale serviciului voluntar Sântana, au intervenit, în extravilanul orașului Sântana, între Sântana și Curtici, lângă DJ 792 C, la stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare. Focul a fost lichidat fără pagube la culturile învecinate.

22. În data de 30.09.2018 orele 08.53-09.06, un echipaj al S.V.S.U. Sântana a intervenit, pe strada Mihai Viteazu, nr. 2-4 (parcarea din fața magazinului Penny) la a o sesizare cu privire la un autoturism care fumega, la sosirea echipajului s-a constatat că , emanațiile de fum proveneau de la toba de eșapament legată cu mase plastice care s-au  topit datorită supraîncălzirii.

23. În data de 05.10.2018, între orele 20.07-22.00 două echipaje cu două autospeciale, ale serviciului voluntar Sântana, au intervenit, în extravilanul orașului Sântana, între Sântana și Curtici lângă DJ 792 C, la stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 2 de hectare. Focul a fost lichidat fără pagube la culturile învecinate.

24. În data de 08.10.2018, între orele 20.10-22.00 un echipaj cu o autospecială, a serviciului voluntar Sântana, a intervenit, în extravilanul orașului Sântana, între Sântana și Curtici lângă DJ 792 C, la stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 2 de hectare. Focul a fost lichidat fără pagube la culturile învecinate.

25. În data de 12.10.2018, între orele 17.02-17.40 un echipaj cu o autospecială, a serviciului voluntar Sântana, a intervenit, în extravilanul orașului Sântana, între Sântana și Caporal Alexa, în apropierea DJ 792 C, la stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 50 mp, lângă șosea. Focul a fost lichidat fără pagube la culturile învecinate.

26. În data de 14.10.2018 orele 02.07-12.30, echipajele serviciului voluntar Sântana, cu două autospeciale, în cooperare cu ISU Arad cu 4 autospeciale (din care o autoscară și o autopompă de alimentare cu apă, de mare capacitate), ISU Chișineu Criș cu o autospecială, poliția Sântana și două ambulanțe ale serviciului de ambulanță, au participat la stingerea incendiului manifestat la imobilul atelier de tâmplărie, de pe strada Mihai Viteazu, nr. 41. Atât imobilul cât și anexele aparținătoare  imobilului au fost distruse în totalitate, pagubele fiind insemnate. A fost împiedicată propagarea incendiului la vecinătăți (depozit de cherestea și casă de locuit). Indervenția s-a desfășurat cu dificultate datorită cantității mari de materiale combustibile prezente în interiorul imobilului (lemn, rumeguș, lac). Cauza incendiului a fost efectul termic a curentului electric. Nu au rezultat victime.

27.  În data de 15.10.2018, între orele 14.55-15.23 un echipaj cu o autospecială, a serviciului voluntar Sântana, a intervenit, în extravilanul orașului Sântana, între Sântana și Caporal Alexa, lângă linia de cale ferată, la stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Focul a fost lichidat fără a afecta transportul pe calea ferată.

28.  În data de 16.10.2018, între orele 22.22-23.19 un echipaj cu o autospecială, a serviciului voluntar Sântana, a intervenit, în orașul Sântana, extravilan (între Sântana și Zimandu Nou), pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 3  hectare. Incendiul nu a afectat culturile din apropiere.

29.  În data de 17.10.2018, între orele 20.53-22.10 un echipaj cu o autospecială, a serviciului voluntar Sântana, a intervenit, în orașul Sântana, extravilan (între Sântana și Caporal Alexa), pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 2  hectare. Incendiul nu a afectat culturile din apropiere.

30.  În data de 01.11.2018, între orele 18.15-19.04 un echipaj cu o autospecială, a serviciului voluntar Sântana, a intervenit, în orașul Sântana, extravilan (între Sântana și Zimandu Nou), pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1  hectar. Incendiul nu a afectat culturile din apropiere.

31.  În data de 11.11.2018, între orele 4.29-6.17 două echipaje ale serviciului voluntar Sântana au intervenit cu două autospeciale, alături de doua echipaje al ISU Arad sosite cu două autospeciale, în Caporal Alexa, nr. 398, pentru lichidarea focului manifestat la acoperișul unui imobil, locuință și anexa aferentă acestuia. Focul a fost lichidat fără a se propaga la vecinătăți, dar pagubele au fost semnificative. Cauza incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

32.   În data de 13.11.2018 orele 09.27-09.57, echipajele serviciului voluntar Sântana, cu o autospecială, au intervenit la stingerea incendiului manifestat la imobilul, magazin alimentar, de pe strada Gării, nr. 1. Incendiul se manifesta la partea din spate a imobilului și acoperiș, fiind propagat de la un foc de vegetație uscată. Au ars și bicicletele așezate în jurul magazinului precum si parcul de lângă acesta.

33.   În data de 13.11.2018, între orele 19.08-19.37 un echipaj cu o autospecială, a serviciului voluntar Sântana, a intervenit, în orașul Sântana, extravilan (între Sântana și Zimandu Nou), pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 5000 mp. Incendiul nu a afectat culturile din apropiere.

34.   În data de 15.11.2018, între orele 15.19-16.20 un echipaj cu o autospecială, a serviciului voluntar Sântana, a intervenit, în orașul Sântana, extravilan (între Sântana și Zimandu Nou), pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 3 hectare. Incendiul nu a afectat culturile din apropiere.

35.   În data de 01.12.2018 orele 01.02-02.36, două echipaje ale serviciului voluntar Sântana, cu două autospeciale, au intervenit la stingerea incendiului manifestat la anexa cu destinație de locuință a imobilului de pe strada Câmpului, nr. 77. Incendiul a distrus anexa și bunurile din interior, dar ca urmare a răspunsului rapid nu a afectat și casa de care era lipită. Cauza incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

36.   În data de 14.12.2018, între orele 06.56-08.53 un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, în Caporal Alexa, nr. 89, pentru stingerea unui incendiu manifestat la coșul de fum al locuinței. Coșul fiind bine izolat de materialele combustibile nu a fost afectat și restul imobilului. Nu au rezultat pagube materiale, deoarece a ars doar funinginea.

37.   În data de 16.12.2018, între orele 09.50-10.01 un echipaj al serviciului voluntar Sântana s-a deplasat, pe str. Micșunelelor, nr. 38, ca urmare a unei sesizări cu privire la un incendiu care se manifesta la coronamentul unui copac care a intract în contact cu cablurile de înaltă tensiune. La sosirea echipajului SVSU, incendiul s-astins de la sine, urmând ca echipajul ENEl să înlăture crengile care atingeau cablurile.

38.   În data de 24.12.2018, între orele 16.59-19.0 un echipaj al serviciului voluntar Sântana a intervenit pe DJ 792 C între Sântana și Caporal Alexa, pentru a acorda asistență unei persoane încarcerate ca urmare a unui accident rutier, până la sosirea echipelor specializate ale SMURD și ISU Arad. Echipajul SVSU a asistat echipele specializate până la transportarea victimei la spital. Șoferul a pierdut controlul autoturismului a iesit din decor după care a intrat în coliziune cu un copac suferind multiple fracturi și traumatisme.

39.   În data de 26.12.2018, între orele 14.00-14.57 un echipaj al serviciului voluntar Sântana a intervenit pe str. Căprioarei colț cu str. Rozelor, pentru a acorda asistență mai multor persoane implicate într-un accident rutier (coliziune între două autoturisme), până la sosirea echipelor specializate ale SMURD și ISU Arad. Echipajul SVSU a asistat echipele specializate până la transportarea victimelor la spital.Cinci dintre persoanele implicate în accident au suferit multiple  fracturi și traumatisme.

 

VOLUMUL VII
INTERVENŢII ŞI ACTIVITĂŢI ALE SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ SÂNTANA
PERIOADA 2019-2020

1.   În data de 04.01.2019, între orele 19.37-20.41 serviciul voluntar Sântana, a intervenit pe strada Păcii, nr. 94, oraș Sântana, la lichidarea unui incendiu manifestat la grinda imobilului, casa de locuit, ca urmare a neizolării corespuzătoarea a unui burlan de evacuare a fumului față de grinda de susținere a acoperișului. Focul a afectat pațial grinda de susținere. Nu au rezultat victime.

2.   În data de 09.01.2019, între orele 01.42-04.00 serviciul voluntar Sântana, a intervenit pe strada Trandafirilor, nr. 7, oraș Sântana, la stingerea unui incendiu manifestat la imobilul, casa de locuit, având ca factor declanșator efectului termic generat de un aparat de încălzire. Membrii serviciului au lichidat incendiul. Focul a afectat mobilierul din jurul aparatului de încălzit. Nu au rezultat victime.

3.    În data de 23.01.2019, orele 09.29-10.21, serviciul voluntar Sântana, a intervenit pe strada Căprioarei, nr. 15b, oraș Sântana, pentru a acorda asistență unei persoane care nu se putea deplasa și acuza dureri în zona picioarelor, persoana a fost preluată de un echipaj SMURD dar a refuzat transportul la Spitalul Județean.

4.     În data de 18.02.2019, echipajele serviciului voluntar în cooperare cu echipaje ale ISU Arad, au intervenit la lichidarea incendiului manifestat la anexa imobilului de pe strada  I.L. Caragiale, nr. 79. Cauza incendiului a fost efectul termic al curentului electric. A ars acoperișul anexei, 1 motor, o moară și alte bunuri, pe o suprafață de 12 m2.

5.  În data de 21.02.2019, orele 22.00-22.30, echipajele serviciului voluntar s-au deplasat la imobilul de pe strada Romanței, nr. 173, în vederea lichidării unui incendiu care se manifesta la o afumătoare improvizată, construită dintr-un dulap vechi, așezat în exterior lângă peretele imobilului. La sosirea echipajelor, focul a fost lichidat de proprietari.

6.  În data de 01.03.2019, orele 09.30-10.08, echipajul serviciului voluntar s-a deplasat pe DJ 792 C, Între Sântana și Caporal Alexa, în vederea acordării de asistență la un accident rutier. Au fost îndepărtate bornele autoturismului. Nu au rezultat victime.

7.  În luna Martie 2019, echipajele SVSU în colaborare cu coducerea unităților de învățământ, au desfășurat un număr de 8 exerciții de evacuare în caz de incendiu, la unitățile de învățământ aparținând Liceului ”Stefan Hell” Sântana. Exercițiile s-au desfășurat conform planificării, în cele mai bune condiții.

8.  În data de 01.03.2019, orele 00.19-00.56 serviciul voluntar a intervenit pe str. Gării fn, la S.C. Agrodep S.R.L., pentru lichidarea unui foc care se manifesta la un autoturism aflat în curtea societății. Incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp.
         
9.       În data de 01.03.2019, orele 08.00-09.30 serviciul voluntar a intervenit pe str. Ghioceilor, fn, la groapa de moloz, pentru lichidarea unui foc care se manifesta la un morman de gunoi și vegetație uscată.

10.  În data de 08.03.2019, între orele 04.49-06.13 două echipaje cu două autospeciale, ale serviciului voluntar, au intervenit pe strada Crinului, nr. 46 pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la grajdul imobilului. Pagubele au fost semnificative, au piert un cal , o vacă și un vițel. Cauza incendiului a fost instalația electrică improvizată care deservea grajdul.

          11.  În data de 09.03.2019, între orele 08.46-09.30 echipajul serviciului a intervenit, pe DJ792C, între Sântana și Caporal Alexa, pentru a acorda asistență la un accident de circulație. Au fost îndepărtate bornele bateriei și curățat carosabilul. Victima rezultată din accident a fost preluată de serviciul de ambulanță.
     
         12.  În data de 21.03.2019, orele 00.0-00.52, echipajul serviciului voluntar intervenit, pe strada Mureșului, nr. 11, la stingerea unui incendiu care se manifesta la anexa locuinței. Cauza incendiului a fost instalația electrică improvizată care deservea anexa. Incendiul s-a dezvoltat cu repeziciune datorită existenței materialelor combustibile din interior, precum rumeguș și lemn.

13.   În data de 22.03.2019, orele 17.38-18.10, echipajul serviciului voluntar a intervenit la stingerea unui incendiu de autoturism, pe DJ 791, la intrarea în comuna Zimandu Nou, în apropierea liniei de cale ferată. Cauza incendiului, probabil, instalație electrică cu defecțiuni.

14.    În data de 23.03.2019, orele 11.17-11.30, echipajul serviciului voluntar a a fost solicitat să intervină, pe strada Someșului, nr. 10, pentru lichidarea unui foc de vegetație uscată care se manifesta în curtea imobilului, ca urmare a focului în spații deschise, inițiat cu intenția de a salubriza spațiul și ulterior, scăpat de sub control. La sosirea echipajului focul a fost lichidat de proprietri cu mijloace proprii.

15.  În data de 27.03.2019, orele 20.42-21.13, un echipaj al serviciului voluntar a intervenit la lichidarea unui incendiu la coșul de fum al imobilului de pe strada Dobrogeanu Gherea, nr. 2. În urma incendiului nu au rezultat pagube materiale, acesta fiind limitat în interiorul coșului de fum.

16.  În data de 29.03.2019, orele 14.19-15.06, două echipaje a SVSU Sântana împreună cu ISU Arad, au intervenit la stingerea unui incendiu care se manifesta la grajdurile S.C.Romgera Sântana, str. Ghioceilor, nr. 90. A fost afectată o suprafață de 50 mp din construcția care adăpostea animale. Nu au pierit animale, cauza incendiului fiind fumatul în loc nepermis.

17.  În data de 22.04.2019, orele 17.30-17.47, echipajul serviciului voluntar a intervenit la stingerea unui incendiu de bucătărie, pe strada Garofiței, nr. 14. Până la sosirea echipajului focul a fost lichidat de proprietar. Cauza incendiului a fost un aparat de gătit nesupravegheat.

18.  În data de 29.04.2019, orele 23.27-00.05, echipajul serviciului voluntar Sântana a sprijinit SVSU Olari, pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la depozitul de furaje din extravilanul localității Olari.

19.  În data de 11.05.2019, serviciului voluntar Sântana a prticipat la evenimentul celebrat în localitatea Zăbrani cu ocazia împlinirii 140 ani de la înființarea serviciului voluntar.

20.  În data de 16.05.2019, orele 20.47-21.25,un echipaj al serviciului voluntar a intervenit, pe strada Câprioarei, nr. 59, la stingerea unui incendiu manifeatat în pivnița imobilului, cauzat de un muc de țigară aruncat în pivniță. Incendiul a fost lichidat fără pagube la imobil.

21.    În data de 25.05.2019, orele 11.47-12.30, echipajul serviciului voluntar s-a deplasat pe strada G. Coșbuc, nr. 08-10, pentru a acorda asistență ca urmare a ruperii unui branșament de gaz în urma căderii stâlpului de la poarta imobilului. La sosire a fost anunțat serviciul de intervenție al Eon Gaz, care au sosit în cel mai scurt timp și a fost creat un perimetru de siguranță.

22.  În data de 06.06.2019 membrii serviciului voluntar Sântana au participat la solemnitățile organizate cu prilejul celebrării Zilei Eroilor, eveniment desfășurat la Monumentul Eroilor lângă biserica din Comlăuș.

23.  În data de 01.06.2019, orele 19.05-19.20, echipajul serviciului voluntar a intervenit, pe strada Rodnei, carosabil la stingerea unui incendiu care se manifesta la un autoturism.Cauza incendiului a fost instalația electrică defectă a autoturismului.

24.   În data de 07.06.2019, orele 00.14-00.52, echipajul serviciului voluntar a intervenit, pe strada Muncii, nr. 46, pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la poarta din lemn a imobilului, focul a fost lichidat cu succes fără a fi afectat restul imobilului. Cauza probabilă a incendiului a fost incendierea intenționată, concluzie justificată de prezența combustibilului lichid pe poarta imobilului. Cazul a fost preluat de poliție.

25.   În data de 23.06.2019, orele 16.00-18.30, echipajul serviciului voluntar Sântana, împreună cu ISU Arad au intervenit, pe strada Muncii, nr. 88, la lichidarea unui incendiu manifestat la depozitul magazinului Oly Viky S.R.L. Pagubele au fost considerabile. Cauza incendiului a fost un scurt circuit la tabloul electric. Nu au rezultat victime.

26.   În data de 27.06.2019, orele 20.51-23.07, echipajul serviciului voluntar a intervenit, pe DJ 792 C, între Caporal Alexa și intersecția spre Curtici, pentru curățarea carosabilului de crengile căzute ca urmare a fenomenelor meteo periculoase manifestate sub formă de vijelii. Nu au existat accidente rutiere pe raza UAT Sântana.

27.   În data de 06.07.2019, orele 22.16-23.50, echipajul serviciului voluntar a intervenit, pe DJ 792 C, între Sântana și Caporal Alexa, pentru a acorda sprijin în cazul unui accident de circulație între un autoturism și o căruță nesemnalizată. În urma accidentului au rezultat două victime.

28.   În data de 30.08.2019, orele 14.33-14.54, echipajul serviciului voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de vegetație uscată care se manifesta la balastiera din extravilanul orașului. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube.

29.   În data de 02.09.2019, orele 13.49-14.14, echipajul serviciului voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de vegetație uscată, în groapa de lângă cimitirul Comlăuș. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube.

30.   În data de 04.09.2019, orele 17.11-18.13, echipajul serviciului voluntar a intervenit, în Sântana, str. Căprioarei întersecție cu strada Rozelor, pentru a acorda sprijin în cazul unui accident de circulație între două autovehicule. În urma accidentului nu au rezultat victime.

31.   În data de 04.09.2019, orele 15.04-15.57, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul satului Caporal Alexa. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube.
    
32.   În data de 04.09.2019, orele 14.15-15.03, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de vegetație uscată, pe str. Mihai Viteazu, nr. 2-4, în spatele magazinului Penny. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, declanșat cu intenția de a salubriza și scăpat de sub control, nu au rezultat pagube.

33.   În data de 14.09.2019, orele 20.07-20.52, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în comuna Olari, extravilan. La intervenție a participat și SVSU Olari, și garda ISU Chișineu Criș. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața  afectată 200000 mp.

34.   În data de 22.09.2019, orele 01.00-13.00, două echipaje ale servicului voluntar Sântana, cu două autospeciale de stingere, împreună cu Isu Arad și ISU Chișineu Criș, au intervenit pentru lichidarea incendiului manifestat la depozitul de cereale pe str. Gării, al S.C. Agrodep. Intervenția a fost de lungă durată și dificilă datorită prezenței materialelor combustibile, din abundență. În urma incendiului, a fost distrus acoperișul depozitului, ușile din lemn un camion cu remorcă,  platforma de încărcare a cerealelor, porumb boabe aproximativ 400 t. Cauza probabilă a fost o defecțiune la banda pentru transport a cerealelor.

35.   În data de 10.09.2019, orele 14.05-14.32, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui incendiu manifestat la un autovehicul, pe str. Muncii, carosabil, lângă parc. Cauza probabilă a incendiului a fost o defecțiune la instalația electrică a mașinii, mașina a fost distrusă în întregime.
 
36.   În data de 30.09.2019, orele 21.07-22.05, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul orașului Sântana. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața  afectată 200 mp.
     
37.   În data de 01.10.2019, orele 16.31-17.24, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul orașului Sântana, direcția Curtici. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața  afectată 20000 mp.

38.   În data de 09.10.2019, orele 20.07-20.52, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul orașului Sântana, direcția Zimandu Nou. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața  afectată 10000 mp.

39.   În data de 12.10.2019, orele 19.54-21.12, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul orașului Sântana, direcția Zimandu Nou. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața  afectată 20000 mp.

40.    În data de 13.10.2019, orele 20.47-21.43, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui incendiu manifestat la un autovehicul, pe str. Trandafirilor, nr. 72,. Cauza probabilă a incendiului a fost o defecțiune la instalația electrică a mașinii, mașina a fost distrusă în întregime.

41.    În data de 16.10.2019, orele 19.16-20.06, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul orașului Sântana, direcția Caporal Alexa. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața afectată 20000 mp.
 
42.    În data de 18.10.2019, orele 19.16-20.06, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul orașului Sântana, direcția Curtici. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața afectată 20000 mp.

43.    În data de 20.10.2019, orele 19.21-20.20, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul orașului Sântana, direcția Curtici. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața  afectată 20000 mp.

44.    În data de 22.10.2019, orele 20.15-22.00, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul orașului Sântana, direcția Caporal Alexa. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața  afectată 50000 mp.

45.    În data de 24.10.2019, orele 13.22-14.25, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul orașului Sântana, direcția Caporal Alexa. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața  afectată 60000 mp.

46.    În data de 24.10.2019, orele 20.15-22.00, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul orașului Sântana, direcția Curtici. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața  afectată 60000 mp.

47.    În data de 25.10.2019, orele 20.42-21.41, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul orașului Sântana, direcția Caporal Alexa. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața  afectată 50000 mp.

48.    În data de 27.10.2019, orele 20.15-22.00, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc de miriște, în extravilanul orașului Sântana, lângă cimitirul catolic. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber, nu au rezultat pagube, suprafața  afectată 5000 mp.

49.    În data de 28.10.2019, orele 15.13-15.43, serviciul voluntar a intervenit pentru acordarea de asistență în cazul unui accident rutier produs pe DJ 791, între Sântana și Zimandu Nou. În urma accidentului nu au rezultat victime.

50.    În data de 24.11.2019, orele 16.00-24.00, serviciul voluntar, împreună cu ISU Arad, au intervenit pentru lichidarea unui foc manifestat la baloții de paie depozitați în extravilanul orașului. Au ars aproximativ 200 de baloți. Cauza probabilă a fost fumatul în loc nepermis.

51.    În data de 27.11.2019, orele 14.05-15.05, serviciul voluntar a intervenit pentru lichidarea unui foc manifestat la groapa de moloz. Cauza probabilă a incendiului a fost focul în aer liber.

52.    În data de 30.11.2019, orele 04.40-05.32, serviciul voluntar a intervenit pentru acordarea de asistență în cazul unui accident rutier produs pe DJ 791, între Sântana și Zimandu Nou, la trecerea la nivel de cale ferată. Autoturismul se afla pe linia de cale ferată și a fost îndepărtat, pentru ca, traficul feroviar să își reia cursul.  În urma accidentului nu au rezultat victime.

53.    În data de 22.12.2019, orele 20.57-21.40, serviciul voluntar a intervenit în parcul din Caporal Alexa pentru lichidarea unui foc ce se manifesta în scorbura unui copac din parc. Cauza probabilă a incendiului, fumatul în loc nepermis.