Acasa  Știri locale
Sugestii si Reclamatii
 Contact  SiteMap
 
   
Sâmbătă 06 Iunie 2020 - 16:50 Avem 1 vizitator online

Evenimente și Comunicate

Proiect educaţional european '' 7 Countries, 8 Stories''- Şcoala Generală ''Sfânta Ana'' Sântana


Dată publicare/modificare: 23.02.2010


 

          În cadrul Proiectelor Europene Multilaterale, programul „Învăţare pe tot Parcursul Vieţii”, Şcoala Generală „Sfânta Ana” Sântana participă la proiectul „7 Countries, 8 Stories”, care se derulează în perioada 01.08.2009 – 31.07.2011, proiect finanţat din fonduri comunitare. Alături de şcoala noastră, ca parteneri de proiect participă câte o şcoală din Spania (şcoala coordonatoare), Belgia, Turcia, Finlanda, Marea Britanie ( 2 şcoli), Germania. Coordonatorul nostru de proiect este profesorul de limba engleză Vlad Cristian, care a depus candidatura după participarea prealabilă la vizita pregătitoare care s-a desfăşurat în anul 2008, în Marea Britanie.
          Parteneriatul Comenius are la bază poveştile tradiţionale ale ţărilor participante. Considerăm că poveştile stimulează elevii să-şi dezvolte imaginaţia, creativitatea şi competenţele lingvistice, în special în domeniul limbii engleze. Ei pot învăţa să găsească soluţii la diferite probleme şi să conştientizeze cum pot fi văzute lucrurile din perspectivă europeană şi nu doar naţională. Pe parcursul celor doi ani, vom asculta, citi şi interpreta poveşti şi obiceiuri tradiţionale din ţările implicate în proiect. Cu fiecare ocazie, între partenerii implicaţi, se face un schimb de poveşti specifice ariei culturale proprii. Am creat un colţ special amenajat la CDI, denumit “Colţul Comenius”, care cuprinde, pe lângă materialele informative elocvente, un fotoliu de povestitor, recondiţionat şi decorat cu materiale textile provenite de la fiecare partener.
           Activităţile de proiect prevăd patru întâlniri de lucru pentru cadre didactice şi elevi (12 mobilităţi) în Spania, Marea Britanie, Finlanda şi Belgia. La întâlnirea de proiect, care a avut loc la Aranjuez (Madrid-Espania), a fost vizitată şcoala coordonatoare CEIP SAN FERNANDO, am făcut cunoştinţă cu poveştile tradiţionale spaniole, cu opere şi monumente reprezentative ale culturii spaniole, am detaliat modul de lucru pentru platforma proiectului din site-ul european de proiecte E-Learning. Comunicarea şi prezentarea activităţilor de proiect se face prin intermediul E-twinning şi Twinspace, care oferă şi posibilitatea interacţionării virtuale, atât între partenerii profesori, cât si între elevi cu vârsta de până la 12-13 ani.
           Proiectul reprezintă un mosaic interesant care urmează să fie descoperit de fiecare elev în parte, accentuând faptul că avem o istorie şi o tradiţie europeană comună.

 

 
Director
Prof. Dr. ANA HÖNIGES

 

 

 

Du-te SUS
Primaria Orasului Santana
 Evenimente si Comunicate
 Organigramă
 Personal Primărie
 Declaratii de avere
 Declaratii de interese
 Rapoarte de activitate
 Alegeri
 Orarul audiențelor
 Posturi vacante
 Calendar activitati
 Galerie Foto & Video

Primarul Orasul Santana
 Mesajul primarului
 Biografia primarului
 Atributiile primarului
 Declaratii de avere / interese
 Program - Audiente

Viceprimarul Orasul Santana
 Biografia viceprimarului
 Atributiile viceprimarului
 Declaratii de avere / interese
 Program - Audiente

Secretarul Orasul Santana
 Biografia secretarului
 Atributiile secretarului
 Declaratii de avere / interese
 Program - Audiente

Servicii pentru locuitorii orasul Santana
 Internet gratuit
 LiveCAM Online
 Radio Santana